mar 30, 2022

Vinduer til unikt sommerhus i Rødvig

I den lille fiskerby Rødvig ligger et arkitekttegnet fritidshus med detaljerige vinduer fra Vipo Vinduer.

Arkitekttegnet fritidshus får 21 specialfremstillede vinduer

Et arkitekttegnet sommerhus i Rødvig har satset alt på naturmaterialer. Vipo Vinduer har leveret facadeelementer i egetræ, der matcher ejerens ønsker og husets detaljerige niveau.

I den lille fiskerby Rødvig på Sydsjælland ligger et nybygget fritidshus, der har fokus på selv de mindste detaljer. Eksempelvis står sommerhuset primært i naturmaterialer. Det betyder blandt andet, at huset er beklædt med smukke mahognibrædder.

Da ejeren, der også er arkitekten bag projektet, skulle vælge facadeelementer til huset, var naturmaterialer også et must. Derfor  faldt valget på egetræ.

Et oplagt samarbejde

Tømrerfirmaet Flemming Schrøder A/S, der står for alt tømrerarbejde på huset, har samarbejdet med Vipo Vinduer gennem flere år. Spørger du indehaver Jimmy Schrøder, var det særligt vigtigt at finde en leverandør, der kunne løfte den detaljerige opgave. 

“Der er ikke mange, der laver egetræsvinduer. Vi ved, at kvaliteten hos Vipo er høj, og at de kan løse de her lidt specielle opgaver,” uddyber han om valget af Vipo som samarbejdspartner. 

Et modstandsdygtigt valg

Kvalitet, holdbarhed og æstetik er argumenterne for at vælge egetræ. Med egetræ får kunden nemlig et stærkt stykke træ, der holder længe.     

“Egetræ er en stærk træsort. Strukturerne i årene ligger tæt og er hårdere end almindeligt fyrretræ. Egetræ er mere modstandsdygtigt udendørs – også hvis man ikke vedligeholder det,” forklarer Jimmy Schrøder.  

Hos Vipo Vinduer har vi leveret i alt 21 egetræsvinduer med termoglas, der er oliebehandlet for at sikre det naturlige look, kunden ønsker. Samtidig gør behandlingen, at vinduerne kan modstå al slags vind og vejr. 

Farvekontrasterne mellem væg og facadeelementer er tænkt ind fra start. Det er blandt andet derfor, at kunden ønskede egetræsvinduer, da de kan tage sig ud på forskellige måder alt efter, hvordan de vedligeholdes.

Der er også lagt tanker i de helt små detaljer som messingbeslag, der giver en flot finish. 

Det gode håndværk bliver værdsat

En snedkerløsning udstråler godt håndværk og fokus på detaljerne og er derfor et oplagt valg, når du vil kræse om helhedsindtrykket af dit hjem. 

Hos Vipo vægter vi de gamle håndværkstraditioner højt. Og spørger man Jimmy Schrøder, er det netop det, der er forskellen på os og vores konkurrenter.  

“Hvis du køber et trævindue i dag, er det typisk samlet i fingerskarringer. Sådan er det ikke hos Vipo. De laver vinduet i et helt stykke træ. I det her tilfælde, hvor vi har et naturprodukt, der ikke er malet med dækkende maling, så er det bare pænere, at man har et helt stykke træ uden samlinger,” siger Jimmy Schrøder. 

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan vi designer, udvikler og fremstiller vinduer og døre i træ, er du velkommen til at kontakte os.

l

Arkitekt: Helene Vang-Lauridsen – Tegnestuen Alfa ApS

l

Enterprise: Flemming Schrøder A/S

Sted for projekt: Rødvig

Levering: 21 termovinduer i egetræ

U

Behandling: Oliebehandlet