ENERGIVINDUER

Spar penge og strøm med energivinduer

Et skift til energivinduer kan have stor betydning for dit energiforbrug. Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut er nye vinduer nemlig et af de tiltag, der kan reducere varmeforbruget mest. Vi fremstiller energivinduer, der reducerer dit energiforbrug. Både vores koblede vinduer og termovinduer lever op til de gældende energikrav for energiklasse A.

Få et uforpligtende tilbud

Forskellen på energiklasse A og energiklasse B

Et energimærke fortæller, hvor energieffektiv en ejendom er. Mærkningen gives ud fra flere faktorer, der påvirker ejendommens energieffektivitet blandt andet vinduer. A-vinduer er mest energieffektive, mens G-vinduer er mindst effektive.

Energiklasse A: Vinduer i energiklasse A er som minimum energineutrale. Det betyder, at de leder samme mængde varme ind i huset, som de leder ud. Disse vinduer opfylder BR18-kravene, så du kan søge tilskud til udskiftning.

Energiklasse B: Vinduer i denne klasse har mindst to lag glas og isolerer en smule dårligere end energiklasse A. Siden 2021 har denne energiklasse ikke opfyldt Bygningsreglementets energikrav til vinduer, og de er derfor ikke tilskudsberettigede. 

 

Både vores termovinduer og koblede vinduer er energiklasse A.

Lavenergivinduer

Vores udvalg af energivenlige vinduer

Vores termovinduer og koblede vinduer overholder grænseværdien for energiklasse A. Vores kassevinduer og forsatsvinduer er ligeledes energivenlige løsninger til bevaringsværdige og fredede ejendomme.

Termovinduer

Vores termovinduer består af tre lag glas og er både energivenlige, støjdæmpende og indbrudssikre. Vi kan tilpasse termovinduerne efter specialmål i den farve og med de funktioner, du ønsker.

+ Energiklasse A

Koblede vinduer

Koblede vinduer består af to rammer, der bliver koblet sammen. Den yderste ramme har enkeltglas med kitfals, der er et godt match til ældre bygninger. Den inderste ramme har 2-lags termoglas, der energioptimerer boligen. 

+ Energiklasse A

Kassevinduer

Kassevinduer har forsatsvindue og vindue i samme karm. Her er der enkeltglas yderst og termoglas inderst. Det karakteristiske ved kassevinduet er, at karmen er særlig dyb, og du derfor kan placere genstande mellem de to ruder. 

Forsatsvinduer

Selvom forsatsvinduer i sig selv ikke kan kategoriseres som energiklasse A, kan det nedsætte din varmeregning betydeligt at installere en ekstra ramme på dine vinduer. Og har du et ældre vindue med enkelt glas, vil en eftermontering af forsatsvinduer med stor sandsynlighed leve op til de krav, der stilles til energivinduer.

Energivinduer pris

Hvad koster energivinduer?

Prisen på vores energivinduer varierer, fordi vi producerer vinduerne ud fra dine specifikke ønsker til fag, sprosser og rammer.

Send os en mail eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud. Har du håndværkere på projektet, tager vi gerne dialogen med dem, så du er garanteret de rette mål og korrekt montering.

Nyttig viden

Bliv klogere på energioptimering
af vinduer

Energioptimering af ældre bygninger: 4 energirigtige vinduer til bygningsbevaring

Case

Energioptimering af Næstved Station

I 2021 blev det besluttet, at de vinduer, der har prydet den bevaringsværdige Næstved Station i mere end 75 år, skulle skiftes. De nye vinduer tager hensyn til bygningens oprindelige arkitektur og lever samtidig op til gældende energikrav. De nye, energioptimerede vinduer er produceret med respekt for bygningens oprindelige arkitektur.

VIDEN

Energioptimering af ældre bygninger: 4 energirigtige vinduer til bygningsbevaring

I dette blogindlæg ser vi nærmere på 4 energirigtige vinduer, du bør vælge, når du vil bevare husets oprindelige arkitektur.
Energioptimering af ældre bygninger: 4 energirigtige vinduer til bygningsbevaring

3 gode grunde

Hvorfor vælge Vipo?

L

Vi holder til i Thy

Specialiseret fabrik i Thy med knap 20 ansatte, som klarer produktionen af dine vinduer og døre.

L

De gamle håndværkstraditioner

Vores produktion værner om traditionelle håndværksmetoder og bruger kun nøje udvalgte materialer.

L

Vi er en del af DVV

Vi er certificeret leverandør hos DVV (Dansk Vindues Verifikation). Derfor kan du trygt handle hos os.

Bondehusvindue
Fremstilling og design af bondehusvinduer

Energivinduer er mere klimavenlige

Når du energioptimerer din ejendom, falder din CO2-udledning i takt med, at dit varmeforbrug falder. Udover at spare penge på regninger, er du altså også med til at fremtidssikre din ejendom og gøre den mere klimavenlig.

Tilskud til vinduer

Energirenoveringspuljen: Energitilskud til nye vinduer

I energirenoveringspuljen kan du søge om tilskud til udskiftning af facadevinduer og ovenlysvinduer samt montering af forsatsvinduer eller udskiftning til koblede vinduer. 

Energioptimering af ældre bygninger: 4 energirigtige vinduer til bygningsbevaring

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Kan det betale sig at skifte til energiruder?

Det korte svar er ja. Har du gamle termoruder eller endda vinduer med enkeltglas, kan energiruder holde bedre på varmen, forbedre indeklimaet og endda øge boligens værdi, hvis det giver en bedre energimærkning. 

Er rammerne stadig i god stand, kan du også nøjes med at skifte ruderne til energiruder. 

Hvad er forskellen på energiruder og termoruder?

Energiruder er en forbedret form for termoruder, der med avancerede belægninger og fyldninger øger energieffektiviteten og reducerer energiomkostningerne. I dag er alle termoruder energiruder. 

Hvad er U-værdi?

En u-værdi beskriver vinduets isoleringsevne. Helt konkret fortæller u-værdien, hvor meget varme, der strømmer igennem bygningen. I teknisk tale bliver u-værdi oversat til watt pr. kvadratmeter pr. varmegrad.  

Jo lavere u-værdien er, jo bedre isolerer vinduet. Alle vinduesproducenter bruger det samme udgangspunkt, når de beregner u-værdien for deres vinduer. På den måde kan du nemt sammenligne vinduernes isoleringsevne.

Hvad er eref?

Eref er en værdi, der giver udtryk for vinduets energibalance. Værdien beregnes ud fra den energi, der henholdsvis kommer ind og går ud gennem vinduerne. Eref bør som minimum være 0. Alt over dette er et plus. 

Modtag et gratis og uforpligtende tilbud

Vi står til rådighed og giver dig personlig vejledning

Vi hjælper og rådgiver vores kunder med at få den bedste løsning. Ønsker du et tilbud, skal du være mere end velkommen til at udfylde vores formular.

Det er 100% uforpligtende og ganske simpelt.

Telefon: (+45) 9794 1455

Mail: vipo@vipo.dk

Udfyld formularen og send os en besked, så får vi dine spørgsmål besvaret hurtigst muligt.

Vipo Vinduer A/S bruger oplysningerne til at kontakte dig. For mere information, se vores privatlivspolitik.