Halvdøre
Typer
Facadedøre
Enkelt døre - facade
Dobbelt døre - facade
Terrassedøre
Enkelt døre - terrasse
Dobbelt døre - terrasse
Harmoni
Typer
Sideparti
Typer
Svanholm 19 mm sprosse
Typer
Døre
Typer
Døre
Koblede
Kassedøre
Pladedøre
 
 

Gode energimæssige egenskaber

Med u-værdier helt ned til 0,62 w/m2 har Vipo Vinduer A/S udviklet et vindue som ikke blot lever op til samtlige fremtidige energikrav. Men samtidigt opfylder ønsket om et vindue tilpasset danske bygnings traditioner.

Passiv-One er certificeret hos Passivhaus Instituttet i Darmstadt ved en udetemperatur på -10 oC og en indetemperatur på +20 oC
De lave u-værdier er frembragt ved en hidtil ukendt kombination af kernefyr og pressede træfibre, der sammen virker kuldebros brydende og dermed utroligt godt isolerende. Endvidere udført med tre lags termo hvor rudens u-værdi er 0,50 w/m2. Ved Passiv-One vil man aldrig opleve en indvendig kold rude, selv ved meget lave udendørs temperaturer. Et vindue er således pludseligt ikke blot en isolering mellem ind- og udvendigt men også et værktøj til et væsentligt bedre indeklima.

Udvilkling af Passiv-One er sket på internationalt niveau, da Vipo Vinduer A/S har samarbejdet med en af pionerene indenfor Passivhus konstruktion Franz Freundorfer. Franz Freundorfer arbejder selvstændigt som passivhus konsulent og siger selv at han er en udvikler og opfinder, der brænder for Passivhus konceptet. 

Vipo Vinduer A/S udvikler og optimere fortsat produktet for at imødekomme den store efterspørgsel der er på produktet.


Verdens første udadgående passivhus vindue

Vipo Vinduer A/S kan præsentere verdens første udadgående vindue, som er certificeret i henhold til de strenge passivhuskrav.

 

Virksomheden, som er beliggende i det nordvestjyske ved Vestervig, blev for år tilbage introduceret til Passivhus konceptet af den tyske vinduesspecialist og pioner Franz Freundorfer. Franz Freundorfer har siden midten af 90’erne været en af de store drivkræfter bag udviklingen af  passivhus vinduer og døre og har bl.a. stået bag verdens første certificerede passivhusdør. Mødet ledte videre til et egentligt udviklingsarbejde, hvor også civilingeniør Troels Kildemoes fra ingeniørfirmaet Ellehauge & Kildemoes har deltaget.

 

Det nye Passivhus vindue, som er døbt ”Passiv-One”, er testet og godkendt af Passivhaus Institut i Darmstadt. Et af kravene til passivhus vinduer er en total U-værdi ≤ 0.8 W/m2K. Med en 3-lags energi rude med en U-værdi på 0.7 W/m2K ligger ”Passiv-Ones” totale U-værdi på 0.79 W/m2K. Benyttes i stedet en rude med U-værdi på 0.5 W/m2K kommer den totale u-værdi ned på 0.62 W/m2*K. De ekstremt lave U-værdier betyder at de indvendige overfladetemperaturer på de koldeste dele af vinduet ikke falder til under +16° C selv ved udetemperaturer på -10°. Kondensproblemer, kuldenedfald og kuldestråling er derfor elimineret.

 

Det patenterede vindue er konstrueret med meget slanke profiler i fyrretræ og på en måde så det set indefra næsten ikke er synligt. Udvendigt vil der være mulighed for flere forskellige træsorter samt alu-beklædning.    

Sidekarm snit Passiv-One

Det grønne vindue........

Passiv Haus Certificate

Vinduet er udelukkende baseret på naturmaterialer; eksempelvis er anvendt pressede træfibre og fåreuld som isoleringsmateriale. Den ”grønne profil” har været en bevidst strategi helt fra starten at vinduet ikke skulle opbygges af syntetiske og opskummede materialer.

Hvor andre arbejder med komposit, har dette en helt anden betydning hos Vipo Vinduer A/S hvor det er sammensætning af naturlige materialer der vægter højest. 

 

”Passiv-One” overholder de skærpede krav til energimæssig ydeevne, som træder i kraft i 2020 Bygningsreglementet. Vipo Vinduer A/S satser med det nye ”Passiv-One” på såvel renovering som nybyggeri, da vinduet egner sig fortrinligt til begge typer opgaver.

 

I første omgang vil vinduet foreligge i en topstyret udgave men andre typer er under udvikling.

 

Det har været en meget stor udfordring for virksomhed af Vipo´s størrelse at udvikle ”Passiv-One”. Men de skærpede krav fra Bygningsreglementet samt stigende energipriser har tydeliggjort, at supervinduer er afgørende ved både nybyggeri og renovering. Vipo Vinduer A/S har derfor store forventninger til ”Passiv-One.

 

Vipo Vinduer A/S forventer at kunne sætte ”Passiv-One” i produktion efterår 2012.

 

Vipo Vinduer A/S er beliggende ved Vestervig ca. 35 km syd for Thisted, og er etableret i 1976. Virksomheden udvikler og fremstiller kvalitets vinduer og døre i 100 % kernetræ.

Sortimentet omfatter alt i standard vinduer og døre samt koblede og forsats elementer. 
 
 
  Vipo Vinduer A/S   Håndværkervej 3   7770 Vestervig   Telefon 97 94 14 55   Fax 97 94 19 50   vipo@vipo.dk vipo.dk