Arkitekt
Trækvalitet
Energi
Montering
Glas
Beslag
Overflade
Tekniske bestemmelser
Garantierklæring
Salgs- og leveringsbetingelser
Brugervejledning
Ce godkendelser
Download
Reklamation
 
 

Overfladebehandling

Uanset trækvalitet har alt træ brug for beskyttelse mod sol, vind og vand. Det er derfor meget vigtigt at behandle vinduer- og dørelementerne med en effektiv, beskyttende overfladebehandling inden montage. Et tæt samarbejde med vores maleleverandør har ført til udviklingen af et unikt 3 lags system bestående af dyppeimprægnering, grunding og toplakering i vort eget maleranlæg.
Bilag 14 Forventet udfald 
Teknos overfladebehandling
Farvekort 
Vedligehold mahogny 
Vedligehold fyrretræ 

Valg af farve

Nye vinduer og døre kræver mange forskellige valg. Foruden inddeling af karm/ramme, valg af sprosse typer og beslag er der naturligvis også farven. Indvendigt vil det være ens personlige stil der vil præge valget, mens det udvendigt bør være facaden/huset der bestemmer farven. Udvendigt kan valget gøre en stor forskel på hvordan huset/bygningen opleves og bidrage positivt til en bestemt  stil.

Det er velkendt, at farven på en lille prøve i et farvekort fortoner sig noget anderledes i virkeligheden. Derfor ser mange på andres huse for at se, hvordan farven tager sig ud. Det kan være en god idé, men: Farver er vanskelige - de kan ændre sig med omgivelserne. En farve, som gør ét hus pænt ét sted, kan være helt forkert et andet sted.

Generelt bør man være opmærksom på at:
Mørke farver indvendigt vil stjæle lyset og give en følelse af mindre rum, lyse farver udvider og trækker lyset til.
Husk ved det udvendige farvevalg at vinduer/døre skal sidde i huset mange år  frem.
Vinduer og døre bør ikke ”forsvinde” i facaden, men markeres. Eksempelvis vil en rød farve sammen  med røde mursten udviske vinduet.
Karm og ramme behøver ikke nødvendigvis at have samme farve. Der kan derved skabes spændende kontraster.
 

Fyrretræ

Vinduer og døre dyppe-imprægneres, iht. 2øko. Der overfladebehandles med 2 komponent malerbehandling på alle udv. flader, og på døre også på indv. flade. Der grundes og toplakeres inden beslåning. Dette sikrer, at træet er behandlet under alle beslag.

Overfladebehandlingen omfatter: 2 komponentbehandling som knastspærre, mellemspartling, grunding og topmaling i en færdig lagtykkelse på min. 120 µm. Alt efter placering og vejrliget går der ca. 5-7 år, inden der skal males igen.

Udover de 18 standardfarver kan VIPO naturligvis levere ud fra en farveprøve, eller hvilken som helst RAL eller NCS farve.

Vedligeholdelsen kan let udføres med en vandbaseret vinduesmaling eller træbeskyttelse. Læs mere om vedligeholdelsen i vores brugervejledning.


Mahogny

Vinduer og døre i mahogny grundbehandles med en vandbaseret farveudlignende træbeskyttelse Teknos Aqua Oil 6136 Dark Pine. Dette sikrer, at træet er behandlet under alt beslag og glas.

Vindues- og dørelementer skal efterbehandles før eller kort tid efter montering med GORI 2 in 1 eller lignende produkt.

Vær opmærksom på ikke at efterbehandle med stærkt tonede eller mørke farver. Forsøg først på et område der ikke ses, og find ud af hvor mørkt mahogny træet bliver inden hele vinduet/dør behandles.

Læs mere om vedligeholdelse i vores brugervejledning.

 
 
 
  Vipo Vinduer A/S   Håndværkervej 3   7770 Vestervig   Telefon 97 94 14 55   Fax 97 94 19 50   vipo@vipo.dk vipo.dk